Ker se je direktorica zavoda Socio Suzi Kvas odločila, da jim pogodbe ne bo podaljšala, in je na njihovo mesto postavila druge ljudi prek javnih del, so se ogorčeno obrnili na medije, češ da so se z njihovim prisilnim odhodom razmere v zavetišču močno poslabšale. Kot pravi Rudi Škornik, naj bi se med brezdomci povečala stopnja kriminala, nosili naj bi hladno orožje, disciplina pa naj bi povsem popustila.

Direktorica Suzi Kvas očitke nekdanjih zaposlenih odločno zavrača. Tudi na policijski upravi v Celju pravijo, da je v zavetišču dokaj mirno in da se od oktobra lani razmere niso spremenile na slabše. "Nisem presenečena, da so se odločili obrniti na medije. Če nekomu vzameš dobro plačano službo, ki je ni opravljal tako, kot bi jo moral, je normalno, da je užaljen. Velikokrat smo se pogovarjali o delu in poskušali rešiti nesoglasja, vendar ni šlo. Delali so po domače, tako kot so sami mislili, da je prav. Niso poslušali vodje zavetišča, niso izpolnjevali navodil. Če se moraš z zaposlenimi več ukvarjati kot z uporabniki zavetišča, je nujno, da poiščeš ljudi, ki izpolnjujejo svoje dolžnosti," je povedala Suzi Kvas.

Nekdanji zaposleni so si že poiskali novo službo in pravijo, da se v zavetišče, ki ga že približno dve leti vodi Zdenka Zupanc Zrinski, ne bi vrnili, razen če bi dobili novega šefa. V Sociu seveda sploh ne razmišljajo o tem, da bi jih povabili nazaj. "Odkar smo zaposlili druge ljudi, so se razmere v zavetišču opazno izboljšale. Več je reda in nadzora. Brezdomci niso kriminalci. So ljudje, ki potrebujejo pomoč in razumevanje. Pred dejstvom, da so včasih vinjeni in da se sprejo med sabo, si ne zatiskamo oči. Za to populacijo je to normalno. Ne moremo pa z njimi delati kot z živalmi. Bila sem ogorčena, ko sem izvedela, da so imeli bivši zaposleni v spodnjih prostorih zavetišča 'treznilnico', posebno sobo z jogijem, v katero so zaprli brezdomce, kadar so bili pijani. To ni bilo normalno in tega nismo mogli dovoliti," je bila odločna Suzi Kvas.