"Umrl je v spanju. Njegov prijatelj mi je dejal, da je bilo z njim vse v redu, ko se je odpravil v posteljo. A ni se več prebudil," je povedala Bowmanova mati Joyce.

Bowman, ki se je že kot otrok preizkusil kot filmski igralec, je bil ena pomembnejših osebnosti umetnostnega drsanja v poznih osemdesetih in zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja. V letih 1989 in 1992 je osvojil naslov ameriškega prvaka, dvakrat (1987 in 1991) pa je bil podprvak. Leta 1989 je na svetovnem prvenstvu osvojil srebrno odličje, leto pozneje pa še bronasto. Na olimpijskih igrah leta 1988 je bil sedmi, štiri leta pozneje pa četrti.

"Če bi moral izbrati tri najbolj nadarjene umetnostne drsalce vseh časov, potem bi bil eden izmed njih gotovo Christopher. Po naravi je bil karizmatičen, atletski, v nekaj trenutkih je lahko navdušil občinstvo. In pri tem je vedno deloval zelo sproščeno," je nekdanjega stanovskega kolega pohvalil olimpijski prvak iz leta 1988 Brian Boitano.

Bowman je že med kariero imel veliko težav z drogami, vsaj dvakrat je odšel na zdravljenje. Prvič pred OI 1988, drugič pa po OI 1992.