Nadaljne napovedi so predvidevale, da je verjetnost trčenja 1 proti 25, najnovejša opazovanja z velikim številm teleskopov po celem svetu pa so izključila tudi to možnost, najnatančnejša napoved torej skoraj izključuje možnost srečanja asteroida in Marsa.

Nasini raziskovalci Program objekt blizu Zemlje so izračunali, da asteroid 30. januarja ne bo površini Rdečega planeta bližji od 4000 kilometrov.

Glede na to, da je asteroid brzel proti Marsu in ne proti Zemlji, so nekateri znanstveniki navdušeno pričakovali trk, obstajali so celo načrti opazovanja tega dogodka. Veselili so se tudi novonastalega kraterja, ki bi lahko dosegel tudi premer enega kilometra. Večina kraterjev na Marsu je namreč prekritih s prahom, zato pogled nanje ni idealen.

Verjetnost, da bo asteroid 2007 WD5 udaril Mars pa je po menju znanstvenikov tako neznatna, mot je verjetnost, da nekoč podobna vesoljska stena udari v Zemljo.

NASA je tudi objavila, da bo čez nekaj let možno odkriti 90 odstotkov potencialno nevarnih asteroidov, večjih od enega kilometra v premeru. No, manjše vesoljske stene se bodo po vesolju sprehajale še naprej neopažene, če pa se bo katera nevarno približala Zemlji, je edina rešitev evakuacija prebivalcev, ki bi živela na tem območju.