"Ni vpleten v ta atentat. Gre za zaroto vlade, vojske in pakistanskih obveščevalnih služb," je dejal vir blizu Al Kaide.Dejal je tudi, da je za Al Kaido sovražnik Amerika, ne pa pakistanski politični voditelji, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Kot je še pojasnil, je napad na žensko v nasprotju s plemensko tradicijo. Pakistanska vlada je v petek odgovornost za napad pripisala Al Kaidi, ker naj bi prestregli telefonski klic, v katerem naj bi Mehsud čestital avtorjem napada na Butovo.

Umrla zaradi udarca z glavo v avtomobilsko okno?

Pakistansko notranje ministrstvo je v petek tudi sporočilo, da je Butova umrla zaradi udarca z glavo v strešno okno avtomobila, ko se je poskušala skloniti in se tako zaščiti pred napadalcem. V njenem telesu da tako niso našli ne krogle ne šrapnela.

Privrženci Butove so to razlago vlade o smrti nekdanje premierke že v petek zavrnili in jo označili za laži. Tiskovna predstavnica Butove Šeri Rehman pa je danes zatrdila, da je nekdanja premierka umrla zaradi strela v glavo. Strelno rano je Rehmanova po lastnih navedbah videla, ko je umivala truplo Butove, preden so jo v petek pokopali.