Poškodovance so reševalci popoldan v dolino pripeljali s helikopterjem Slovenske vojske. Od tam so bili z reševalnim vozilom odpeljani v bolnišnico Slovenj Gradec, kjer so ostali na zdravljenju. Nihče od njih ni v smrtni nevarnosti.

Skupina 13 plezalcev, od katerih so bili vsi razen enega domačini iz območja Slovenj Gradca, je bila na zimskem pohodu na Uršljo goro. Ko so bili v neposredni bližini vrha gore, naj bi prišlo do snežnega plazu, ki jih je odnesel okrog 300 metrov nižje. Kot so sporočili iz PU Slovenj Gradec, so plezalci v danih razmerah uporabljali predpisano opremo, eden od njih pa je tudi vodja alpinističnega odseka iz Slovenj Gradca.

Od sedmih poškodovanih so bili štirje moški in tri ženske, o njihovih poškodbah in zdravstvenem stanju pa policisti zaenkrat še nimajo natančnejših podatkov. Ostali člani skupine, ki naj ne bi bili poškodovani, so v dolino prišli peš.

Reševanje so opravili Gorska reševalna enota iz Prevalj in policisti iz PU Slovenj Gradec, posebej usposobljeni za delo v gorah, so še sporočili iz PU.