Ura je bila okoli pete zjutraj, ko je skupina ljudi zapuščala kletne prostore T-kluba ob tukajšnji Gosposvetski cesti, ki je bil kljub pozni uri še dobro obiskan. Po besedah Franca Virtiča iz mariborske policijske uprave se je med temi osebami vnel hud spor, pretepanje pa sta opazila varnostnika, ki sta posegla vmes in razdvojila ljudi. Kaj se je zgodilo potem, še ni povsem razčiščeno, dejstvo pa je, da je žrtev le nekaj minut kasneje zabodena obležala na tleh, skupina moških, med katerimi je bil tudi storilec, pa je sedla v avtomobil (menda v beli bmw z ljubljanskima registrskima tablicama) in se odpeljala. Moma so reševalci odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer pa mu na urgenci niso mogli več pomagati in so ob 5.20 uri ugotovili njegovo smrt.

Prijeli več osumljencev

Policisti so takoj sprožili obsežno preiskavo, ki je očitno že včeraj dosegla napredek, saj so po Virtičevih besedah prijeli nekaj osumljencev in opravili več hišnih preiskav. Ali je med pridržanimi tudi morilec, ta čas še ni uradno potrjeno, več naj bi kriminalisti povedali na današnji tiskovni konferenci. V pomoč jim je gotovo služilo, da je lokal opremljen z video nadzorom in so kamere posnele osebe, ki so ga tik pred umorom zapustile. Žal pa niso zabeležile, kaj se je dogajalo na dvorišču pred tem nočnim lokalom.

Umor pred T-clubom je že zelo zgodaj odmeval po Mariboru in na svetovnem spletu. Niti dve uri po krutem dogodku je v eni izmed spletnih klepetalnic svoje doživetje opisal očividec, ki je žrtvi nudil prvo pomoč. "S punco sem šel iz kluba, da bi pokadil cigareto, ko sem opazil na tleh ležati nekega fanta. Sprva sem pomislil, da je pijan, ko je neko dekle reklo kolegici: "Glej, ves je krvav," je Dnevniku povedal ta mladenič, ki hoče ostati anonimen. "Stopil sem k njemu in sem pomislil, najbrž je bil žrtev pretepa, potem pa sem zagledal, da leži v mlaki krvi, kri pa je še kar tekla z njega. Instinktivno sem si slekel pulover in ga pritisnil ob njegov prsni koš, nato sem poklical reševalce. Bil je nezavesten, nato je bljuval kri, nakar ni več kazal znakov življenja pa tudi utripa mu nisem mogel otipati. Najbrž je izdihnil v mojih rokah."

Požrtvovalnemu fantu se je zdelo, da na reševalce čaka celo večnost. "Ko so končno prišli, so ga takoj naložili v reševalni avto, mene pa niso spustili k njemu. Čeprav fanta nisem poznal, mi ni bilo vseeno zanj, zato sem se s svojim avtomobilom zapeljal v bolnišnico, a me niso spustili k njemu, niti mi niso povedali, ali so ga rešili." Da je umrl, je izvedel šele kasneje iz elektronskih medijev.

Kdo in kje so ga zabodli, mu ni znano. "Glede na to, koliko krvi je izgubil, je moral na tleh ležati že več minut." Je pred lokalom bil kdo, ki je poznal žrtev? "Ko sem mu edini nudil prvo pomoč, ni bilo nikogar, ki bi s svojim obnašanjem kazal, da ga pozna ali da mu je kaj mar zanj. Šele kasneje sem neko dekle slišal jokati," nam je odgovoril.

Zapečateni Trust postal T-klub

Diskoteko, pred katero se je v soboto zgodil umor, so v preteklosti ponoči redno obiskovali inšpektorji in policisti. Bivši najemnik Meltal gostinstvo je namreč vztrajno kršil obratovalni čas, ki mu je dopuščal, da je imel lokal odprt zgolj do 22. ure. Junija lani je tržni inšpektorat izdal odločbo o prepovedi opravljanja dejavnosti zaradi kršenja obratovalnega časa, a se je najemnik požvižgal na ta ukrep, dokler inšpektorji 19. decembra lani niso zapečatili prostorov. Že tri dni kasneje so bili pečati odstranjeni, ker se je lastnik, podjetje Meltal, znašel tako, da je pridobil novega najemnika, podjetje Mirna, ki je imelo potrebno obratovalno dovoljenje, pridobilo pa si je tudi soglasje mariborske občine, da je klub, ki so ga iz Trusta preimenovali v T-club, lahko odprt do 4. ure zjutraj. Direktor Mirne Nebojša Vukotić ni maral komentirati sobotnega tragičnega dogodka, odzval pa se je tako, da T-club v soboto ni obratoval. Z enakim ukrepom so se na umor odzvali tudi upravniki bližnjega mladinskega nočnega zbirališča Štuk.