"Takšnega nivoja komunikacije s strani uglednega univerzitetnega profesorja in visokega predstavnika politične stranke, ki vpliva na mnenje ljudi, nisem pričakovala," je poudarila in dodala, da je popolnoma v neskladju z deklaracijo, ki jo je zapisal predsednik SD Borut Pahor.

Irglova je poudarila, da je bilo v preteklosti "poleg nadzora in poseganja v zasebnost tudi pošiljanje drugače mislečih v psihiatrične ustanove eden od standardnih prijemov nekdanjih represivnih služb". Te pa je usmerjala in vodila politična predhodnica SD, je še zapisala.

Po besedah Irglove ji je kot poslanki in državljanki naložena odgovorna naloga opozarjanja na kršenje človekovih pravic. Dodala je še, da je zgrožena, da predsednik SD svoje sporno ravnanje opravičuje na način diskreditacije in žaljivosti do političnega tekmeca.

Irglova: Kako je možno, da Lukšič deluje v nasprotju s svojim predsednikom?

Poslanka SDS še sprašuje Lukšiča, kako je možno, da kot podpredsednik stranke in najtesnejši Pahorjev sodelavec deluje dokazljivo v nasprotju z zapisi, ki jih pošilja v javnost predsednik SD. "Ali pa so morda deklaracije in pisma vaše stranke namenjene zgolj ustvarjanju pozitivne podobe v javnosti in s tem zavajanju ljudi, saj je realnost, ki se kaže skozi dejanja najvišjih predstavnikov vaše stranke, vključno z vami, popolnoma drugačna," je svoje odprto pismo sklenila Irglova.

Lukšič je minulo sredo v izjavi za javnost zapisal, da se lahko zglasi pri poslanski skupini SDS in jim razloži vse o raziskavi študentov o političnem obnašanju duhovnikov in občanov na dan predsedniških volitev. "Sicer pa jim svetujem, da se obrnejo na enega od podpredsednikov LDS, ki je bolj pristojen za naravo njihovih problemov," je še zapisal in dodal, da je sam le politolog.

Kot je znano, je eden podpredsednikov LDS Slavko Ziherl, sicer psihiater in strokovni direktor Psihiatrične klinike Ljubljana.