Pred sedmimi leti je v Makedoniji internet uporabljalo 30.000 ljudi, letos pa se je njihovo število povzpelo na skoraj 400.000 uporabnikov. Makedonija se tako uvršča med države z najhitreje rastočim številom novih uporabnikov svetovnega spleta.

Kljub vse večjemu številu uporabnikov pa je delež makedonskega prebivalstva, ki ima dostop do interneta, relativno nizek, saj znaša le 19 odstotkov. Tako Makedonija zaostaja za večino držav Zahodnega Balkana, z izjemo Albanije (15,3 odstotka) in Srbije (13,9 odstotka). V Sloveniji ima po podatkih te lestvice dostop do interneta 55,5 odstotka prebivalcev.

Največji delež uporabnikov interneta imajo Islandci

Država z največjim deležem uporabnikov interneta v Evropi je Islandija (86,3 odstotka), sledi ji Švedska (75,6 odstotka), na dno lestvice pa sta se uvrstila Vatikan (12,1 odstotka) in Ukrajina (11,5 odstotka).

Medtem pa po številu uporabnikov na državo na svetovni lestvici vodijo ZDA z 211 milijonov uporabnikov, ki jim sledita Kitajska s 161 milijonov in Japonska z 68 milijonov uporabnikov. Na četrto mesto svetovne in prvo mesto evropske letvice pa se je s 50 milijoni uporabnikov uvrstila Nemčija.