Union Olimpija - Partizan: Ljubljančani so v krizi, kar je po porazu brez izstreljenega naboja na tekmi proti Tau Ceramici priznal tudi trener Memi Bečirovič. "Verjamem, da bodo igralci proti evroligašu, ki v tej sezoni za nameček igra odlično v obeh tekmovanjih, precej motivirani. Po porazu s Španci, pri katerem je bil sporen predvsem način, na katerega smo izgubili, smo se z igralci veliko pogovarjali in pričakujem, da bomo proti Partizanu prikazali drugačen obraz. Košarkarji iz Beograda so skupaj že dolgo, zato se dobro poznajo, največja nevarnost pa nam grozi pod košem, kjer kraljujeta odlični Peković in na poziciji številka štiri Veličković. Na zunanjih položajih je najnevarnejši Palacio, sicer pa ima Partizan zelo močno tudi klop," je o nasprotniku spregovoril Bečirovič, ki še vedno ne bo mogel računati na poškodovanega centra Mirzo Begića. "Zdravnik je napovedal, da bo počival nekaj dni, a igralec pravi, da ga koleno še pošteno boli. Sam mu verjamem, poškodovanega košarkarja pa seveda nočem na silo pošiljati v igro," je še dodal ljubljanski trener in potrdil, da se Luku Andersonu dnevi v slovenski metropoli iztekajo. Ker Boris Gorenc počasi že trenira z moštvom, bo ameriški ostrostrelec, ki ne zna igrati v obrambi, v Tivoliju ostal še največ dva tedna. Naš tip: 2.

Crvena zvezda - Geoplin Slovan: DeMarco Johnson, nova okrepitev Moščanov, v Beogradu zaradi zapleta s papirji najverjetneje še ne bo igral, zato se Slovanu, ki je med tednom proti Krki znova izgubil v državnem prvenstvu, ne piše nič dobrega. "Zvezda je v tej sezoni pokazala, kam meri in je nedvomno velik favorit. Praktično vse se vrti okoli para Cook - Dragićević. Glavni cilj je omejiti to igro 'dva na dva', vendar moramo biti pozorni tudi na ostale, saj je poleg njiju še kar nekaj nevarnih košarkarjev. Ne smemo dovoliti, da se 'raztečejo' po igrišču in razvijejo svoj ritem igre," pravi trener Aleksander Sekulić. Naš tip: 1

Hemofarm - Helios: Po gostovanju na Kodeljevem bodo košarkarji iz Vršca na čelu s Slovencema Jagodnikom in Joksimovičem še drugič zapored igrali proti slovenskemu klubu. Domžalčani kljub rezultatsko katastrofalnemu začetku popolnoma zaupajo trenerju Zoranu Martiču, eden najnevarnejših domačih igralcev Nebojša Joksimovič pa pred gostovanjem Heliosa opozarja: "Z Domžalčani imamo slabe izkušnje, saj so nas znali že presenetiti tudi na našem igrišču. Pred tekmo smo zato maksimalno motivirani, sicer pa nam gre razpored precej na roke, saj nas v kratkem čakajo tri zaporedne domače tekme, zaradi česar se bomo končno lahko malce odpočili." Naš tip: 1.