Nenazadnje o tem priča tudi več kot zanesljiva zmaga Tau Ceramice proti Sieni iz prejšnjega kroga: 76:61.

Tokratni tekmec Uniona Olimpije je v dobri formi. V evroligi ima tri zmage in en poraz, v španskem prvenstvu pa je z razmerjem 6-2 na četrtem mestu. Pred dnevi se je Tau Ceramica v španski ligi znesla nad evroligašem Unicajo in jo odpravila za 22 točk, ton igre pa sta dajala Srb Igor Rakočevič (23 točk) in Hrvat Zoran Planinić (11). Statistika, ki priča, da čaka Union Olimpijo danes spet skorajda nemogoča naloga.

"Razpored nam v Tivoli pošilja še tretjega favorita za prvo mesto v naši skupini. Zadnja poraza sta nam nekoliko poslabšala voljo, po drugi strani pa imamo ob polni dvorani in pomoči gledalcev spet priložnost za veliko tekmo in veliko zmago," razmišlja trener Uniona Olimpije Memi Bečirovič. "Zdaj seveda za tekmece ne bomo presenečenje, saj sem prepričan, da nas nihče več ne podcenjuje in da se bo vsak na nas do potankosti pripravil. Vseeno verjamem v svojo ekipo in v to, da bo spet pokazala pravi obraz za nov uspeh slovenske košarke. Tau Ceramica je posebej nevarna z zunanjih položajev, kjer so Prigioni, Rakočević in Planinić, medtem ko je pod košem odlični strelec Teletović. Verjamem, da bo tekma polna hitre košarke in atraktivnih akcij."

V baskovskem delu Španije gostovanju svojih košarkarjev v Ljubljani namenjajo precej pozornosti. Opozarjajo, da čaka Tau Ceramico zelo težko gostovanje, saj sta se doslej v Tivoliju opekla Olympiacos in CSKA. Omenjajo zadnja poraza Olimpije v Kaunasu in Splitu, pri čemer celo opisujejo zadnjo akcijo splitskega Bolgara Ivanova in njegov odločilni koš za zmago Dalmatincev. Na spletni strani kluba imajo naštete strelce Uniona Olimpije proti Splitu, pri čemer izpostavljajo svojega košarkarja Gorana Dragiča s 13 točkami, 4 skoki in 2 asistencama. Omenjajo pa tudi, da se bo danes proti Tau Ceramici na igrišču v dresu pojavil Boris Gorenc, 34-letni košarkar, ki je proti Taugresu, kot se je ta baskovski klub včasih imenoval, igral že leta 1994 v finalu evropskega pokala. Podatek, da je takrat Gorenc igral za Olimpijo, drži, ni pa res, da bo danes igral, saj naj bi bilo njegovo koleno pripravljeno za napore šele okrog novega leta.

Zato pa je o Unionu Olimpiji bolje obveščen trener Tau Ceramice Neven Spahija. Nekdanji trener (med drugim) mladega Olimpijinega moštva, Krke, Cibone, Maccabija in hrvaške reprezentance pravi: "Proti Olimpiji sem igral veliko tekem, v Tivoliju pa sem tudi štiri leta delal, zato lahko rečem, da zmagi proti Olympiacosu in CSKA nista bili naključni. Doma je izjemno nevarna, a smo se na to pripravili. Kar se Gorana Dragiča tiče, je zelo dobro, da smo ga posodili v Olimpijo, kjer veliko in dobro igra, zato bo ob vrnitvi v Tau Ceramico precej bolj izkušen."