Vzdušje v ljubljanskem taboru je navkljub visokemu porazu v zadnjem krogu evrolige v Kaunasu in nato še presenetljivem neuspehu v Splitu dobro in optimistično. Tako igralci kot strokovno vodstvo se zavedajo, da se vračajo pred polne tribune dvorane Tivoli, pred katerimi sta v drugem in tretjem krogu pokleknila taka velikana evropske košarke, kot sta Olympiacos in CSKA Moskva. "Odkrito povedano, računam, da nam bo publika znova dala dodatni zagon in da bomo igrali nad svojimi zmožnostmi. Hkrati pa se zavedamo, da Španci prihajajo v Ljubljano z mešanimi občutki, saj vedo, da bodo morali igrati vrhunsko košarko, da nas bodo premagali," pravi ljubljanski strateg Memi Bečirović.

Bečirović kljub porazom optimističen

Trener bo lahko računal na polno zasedbo, saj so prehladi in poškodbe zaenkrat prizanesli njegovi ekipi. "Verjamem v svoje igralce in prepričan sem, da bodo proti Tau Ceramici pokazali pravi obraz in pripravili še eno veliko presenečenje. Ključna bo igra v obrambi, zlasti na zunanjih igralcih iz Vitorie," je na novinarski konferenci pred tekmo dodal Bečirović.

Dvorana Tivoli je razprodana že od prejšnjega tedna. Oči slovenske, kakor tudi španske javnosti, bodo še posebej usmerjene v Gorana Dragića, košarkarja iz Ljubljane, ki ga je Tau Ceramica na začetku sezone posodila Unionu Olimpiji. "To bo zame posebna tekma, saj bom igral proti svojemu klubu. Mislim, da imamo možnosti za zmago, toda pokazati bomo morali drugačen obraz kot na zadnjih dveh gostovanjih v Kaunasu in Splitu. Združiti bo treba moči na parketu in vseh štirideset minut igrati maksimalno pazljivo, saj Tau Ceramica goji hitro košarko z mnogo protinapadi. Vsiliti ji moramo naš ritem igre," pravi Goran Dragić.

Baskom manjka samo še naslov

Ekipa iz majhnega kraja na severu Španije ima po treh zaporednih uvrstitvah na zaključne turnirje evrolige v tej sezoni le en cilj - osvojitev naslova. V ta namen je vodstvo kluba precej premešalo karte v primerjavi s prejšnjo sezono. Ekipo je zapustil argentinski reprezentant Luis Scola, prišli pa so: Simas Jasaitis, Pete Mickeal, Will McDonald in trener Neven Spahija. V klubu so ostali Pablo Prigioni, Zoran Planinić, Sergi Vidal, Igor Rakočević in Tiago Splitter. Zasedba Tau Ceramice je resnično vrhunska, zato Španci pred gostovanjem v Ljubljani razmišljajo zgolj o četrti zmagi, ki bi jih ohranila na prvem mestu v skupini. Edini poraz doslej je Tau Ceramica doživela v prvem krogu na gostovanju pri Olympiacosu (90:95). Nato je s 27 točkami razlike premagala bolonjski VidiVici, s šestnajstimi Prokom Trefl in petnajstimi Montepaschi Sieno.