Od sproščenega druženja ljubiteljev filma tako ni bilo nič. Pomanjkanje hrane in pijače je poskrbelo za dokaj turobno vzdušje, ki pa se je kljub temu razživelo po koncu uradnega programa, ko so se celo zvezdniki tipa Erazem B. Pintar spustili s piedestala in se pomešali med plebejce. Toda s svojimi "pick-up" frazami v slogu "Lahko greva v pisarno ali pa k meni domov" ni imel posebnega uspeha.

Vrnimo se na začetek. H koreninam. Itivi je hotel s projektom odpreti vrata v javno filmsko areno in spodbuditi ustvarjalnost ter dialog na področju filma. Decembra bodo razpisali natečaj, katerega glavna nagrada bo izlet v Hollywood, z nalogo, da avtor posname lasten film o izkušnji v meki filmske industrije.

Program se je začel s prikazom pevskih sposobnosti kvarteta, našemljenega v like iz Matrice, ki je na trenutke celo zamajal sicer dokaj statično, a takrat že prešerno razpoloženo občinstvo. Do odra je bilo skoraj nemogoče priti in naključni obiskovalec bi pomislil, da je prišla vsaj Angelina Jolie z Bradom Pittom v naročju. A od tega ni bilo nič. Vse, kar je dobila zabave in blišča željna množica, je bil Boštjan Napotnik, ki je sicer spustil nekaj pikrih, a z vzkliki v slogu Tomija M., kot je "Ali je s slovenskim filmom vse v redu?", ni mogel razvneti strasti v sicer nenavadno nabito polnem baru sredi mesta.

In kje je bil blišč? Če je Hollywood tak, kot so ga predstavili včeraj, potem je več glamurja v vsaki indijski ulici, s smradom vred. Nekaj slovenskih samooklicanih zvezdnikov in odsluženih politikov pač ne more razsvetliti blede prireditve. Razen treh parodij na znane filme, ki so nastale pod taktirko morda najbolj nadarjenega režiserja pri nas, Vena Jemeršiča, od Hollywooda nismo imeli nič. Če odmislimo majice z domiselnimi napisi, ki so v zaključnih urah krasila telesa prisotnih. Najmanj, kar bi pričakovali, so darilne vrečke z DVD-ji, majicami in filmskimi spominki. Toda ker se dobro blago že pregovorno samo hvali, Itivi tega ne potrebuje.