Potem ko so v Francoski Gvajani že v petek preložili izstrelitev nosilne rakete Ariane 5, so v ponedeljek, le nekaj ur pred dogodkom, izstrelitev preložili že drugič. Tokrat so ugotovili napako na električni napeljavi neposredno med polnjenjem glavnih rezervoarjev nosilne rakete z gorivom, zaradi česar so pri Arianespace, sestrskem podjetju evropskega proizvajalca letal Airbus (obe podjetji sta del evropskega koncerna EADS), vzlet preložili za nedoločen čas.

V britanski vojski sicer zagotavljajo, da težav zaradi zamude ni in da projekt še vedno poteka v skladu tako s časovnim kot s finančnim načrtom. Tudi zato, ker je Skynet poleg satelita 5B sestavljen še iz dveh drugih satelitov pete generacije. Prvega izmed njih z oznako 5A so izstrelili marca, vse tri veje britanske vojske pa si z njim že pomagajo na misijah v Iraku in Afganistanu. Poleg 5B naj bi vojska izstrelila še tretji satelit z oznako 5C, ki pa bo deloval zgolj kot rezerva, tako da bo sistem deloval tudi, če ga nikoli ne bodo poslali v vesolje.

Vojska bo do izstrelitve satelita 5B (na nosilni raketi Ariane bo poleg vojaškega še civilni telekomunikacijski satelit, s katerim bodo zagotavljali telefonski signal po Braziliji) še naprej uporabljala tudi dosedanji sistem Skynet 4. Ta sicer še vedno omogoča povsem normalno komunikacijo, je pa res, da bo nov, več kot 5,1 milijarde evrov vreden projekt vojski omogočal prenos kar 2,5-krat več podatkov kot obstoječi, kar bo, če bo britanska vojska nadaljevala razvoj informiranega vojaka 21. stoletja, za njihove komunikacijske potrebe nujno.