To je bil že njegov šesti skok s padalom in prvi, ki ga je opravil potem ko je praznoval svoj osemdeseti rojstni dan leta 2004. Kakopak je tudi ta svečan dogodek obeležil na nebu. Prvega padalskega poskusa pa se Bush starejši ni lotil iz zabave, ampak nuje, saj si je s skokom s padalom rešil življenje, potem ko so leta 1944 sestrelili njegovo letalo nad pacifiškim otokom Chi Chi Jima.

Za nenavadno športno popestritev se je Bush starejši odločil zaradi ponovnega odprtja njegovega nekaj manj kot šest tisoč in pol kvadratnih metrov velikega predsedniškega muzeja, ki so ga prenovili. Bush starejši je muzej ustanovil pred desetletjem v kampusu univerze A&M v bližini Houstona. Na parkirišču muzeja se nahaja travnata površina, ki zaznamuje točko pristanka Bushevega skoka za osemdeseti rojstni dan. Za knjižnico pa je predviden prostor, kjer bo Bush starejši nekoč pokopan skupaj z ženo Barbaro.

Najnovejša atrakcija muzeja je posnetek predsedniške ovalne pisarne iz Bele hiše, kjer obiskovalci lahko sedejo za mizo in se vsaj za trenutek prelevijo v kožo glavnega komandirja Združenih držav Amerike.