Je tako visoka zmaga odraz vaše prepričljivosti ali rezultat majhne podpore, ki jo je s strani vodilnih na desnici užival vaš protikandidat, posledica njegovih napak in napak aktualne vlade?

Rad bi verjel, da je ta rezultat posledica moje prepričljivosti. Ne verjamem, da so trenutna mnenja, ki obstajajo v javnosti glede vlade, kakor koli neposredno vplivala na te predsedniške volitve. Kakšni posredni vplivi so morda bili, ne verjamem pa, da se ti pomembno odražajo v rezultatu.

Menite, da je rezultat odraz razmerja med desnico in levico?

To je zanimivo vprašanje. Levica je že nekaj časa v zelo intenzivnem in produktivnem vrenju. Prihaja veliko novih idej, se reorganizira. Včasih se zdijo te stvari sicer nekoliko bolj krizne, toda v bistvu gre za obetavno spreminjanje. Verjamem, da bo tudi v drugih delih političnega spektra pri nas veliko razmišljanj in prav je tako, saj Slovenija potrebuje v politiki kaj novega.

Kako boste sodelovali z vlado, še zlasti, ker je minuli teden ministrstvo za zunanje zadeve v sporočilu za javnost navedlo, da ste v času osamosvojitve v Ženevi zastopali Jugoslavijo?

Izjava ministrstva za zunanje zadeve ministrstvu resnično ni v čast. To je bilo početje, ki si ga državna institucija ne sme privoščiti, in upam, da bodo v ministrstvu o tem ravnanju razmislili. Nisem pa zamerljiv človek, nikomur ničesar ne zamerim in mislim, da bomo lepo sodelovali.