13-minutni posnetek, ki Hillary Clinton predstavlja v precej manj prijetni luči, je uspešnica tudi na YouTube-u, kjer si ga je v zadnjih dveh tednih ogledalo več kot 350 tisoč ljudi.

Zbiranje donacij v zameno za film

Posnetek je del daljšega filma nekdanjega Clintonovega donatorja Petra Paula. Paul je hollywoodski podjetnik, nekdanji partner ustvarjalca Spider Mana Stana Leeja. Zakonca Clinton je obtožil sprejemanja denarja iz sumljivih virov – donacijo je leta 2000 organiziral on sam, ker mu je Clinton obljubil novi filmski projekt s Spikeom Leejem. Izbruhnila je afera, ki je svoj epilog dobila na sodišču. Slednje je razsodilo v prid Clintonu. Toda Paul je primer z dokazi vred - film je samo eden od njih, predstavil na internetni strani, ki jo je postavil posebej za to.

Zloraba moči za osebne interese

Film „Hillary Uncensored“ v teh dneh predstavljajo na univerzah, v ponedeljek pa naj bi ga zavrteli tudi v Metropolitan Clubu v New Yorku. Hillary Clinton je v njem predstavljena kot ženska z obupno željo po moči, ki jo brezkompromisno zlorablja za osebne interese in ki je pripravljena obračunati z vsemi, ki ji stojijo na poti. V film je vključen tudi posnetek, na katerem se Hillary Paulu že vnaprej zahvaljuje za organizacijo donorske večerje, na kateri so se zbrali mnogi znani obrazi Hollywooda, kar je po mnenju Paula neposredni dokaz njene vpletenosti v afero.

Zakonca Clinton: "Paul je profesionalni lažnivec!"

Zakonca Clinton sta Paula že obtožila, da je „profesionalni lažnivec, ki se je zaradi svoji dejanj že štirikrat znašel na sodišču, in da v filmu pogreva stvari izpred sedmih let, ki so že zdavnaj dobile epilog na sodišču.“ Paula sta podprla tudi dva producenta, Robert Hahn in Scott Swett, ki sta postavila internetno stran za „Swift Boat Veterans for Truth“, kampanjo, ki jo je sprožil poskus novačenja volilcev demokratskega predsedniškega kandidata Johna Kerryja s pomočjo laganja o služenju v Vietnamu med vojno.