Med respondenti, ki so izjavili, da se bodo zagotovo udeležili volitev (takih je bilo 74 odstotkov), jih je 58,3 odstotka napovedalo, da bodo volili Turka, 29,3 odstotka pa, da bodo oddali svoj glas Peterletu.

Danila Türka nadpovprečno podpirajo pripadniki mlajše srednje generacije in ženske, Lojzeta Peterleta pa pripadniki starejše srednje generacije, najstarejši volilci (nad 60 let) in moški. Türk ima veliko volilcev v osrednji Sloveniji, na Celjskem in tudi v severovzhodni Sloveniji ter na Koroškem, v strukturi Peterletovih volilcev pa izstopa to, da ima malo volilcev v celjski regiji. Türka podpira 90 odstotkov volilcev Zares, 87 odstotkov volilcev SD, 84 odstotkov volilcev LDS in 78 odstotkov volilcev DeSUS.

Peterle ima za sabo 90 odstotkov volilcev NSi, 79 odstotkov volilcev SDS in 72 odstotkov volilcev SLS. Anketa prinaša tudi odgovor, kako se bodo na volitvah odločali volilci Jelinčičeve SNS (če se bodo volitev sploh udeležili): 63 odstotkov volilcev te stranke bi volilo Türka, Peterleta pa le 9 odstotkov volilcev SNS.

Da se večini volilcev zdi, da so volitve že odločene, dokazujejo odgovori na vprašanje, kdo bo zmagal v drugem krogu volitev: 52,4 odstotka jih napoveduje, da bo zmagal Türk, 21,3 odstotka, da bo zmagovalec dvoboja Peterle, dobra četrtina pa izida drugega kroga ni znala napovedati.

Ker so izidi prvega kroga volitev še vedno neuradni, saj še niso znani rezultati glasovanja na tujem, in ker je razlika med drugouvrščenim Türkom in tretjeuvrščenim Mitjo Gasparijem zelo tesna, smo anketirancem postavili tudi vprašanje, kako bi volili, če bi se v drugi krog volitev vendarle uvrstil Mitja Gaspari in ne Danilo Türk. Tudi v tem primeru smo dobili rezultat, ki je neugoden za Peterleta: 59 odstotkov tistih, ki naj bi se volitev zanesljivo udeležili, bi volilo Gasparija, Peterleta pa 31,1 odstotka.