Gledališče Beacon, kjer je potekala zabava, je bilo v četrtek zvečer polno do zadnjega kotička, prodali so 3000 vstopnic, za katere so morali gosti odšteti od 100 do 2300 dolarjev. Povabljenci ter slavljenka in njen soprog so prisluhnili pevcu Elvisu Costellu in skupini Wallflowers, večer pa je povezoval znan voditelj in igralec Billy Crystal.

"Hillary bo stara 60 let," je na video posnetku, objavljenem na spletni strani demokratske kandidatke ganjeno povedal njen soprog in nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton. "Želim ji samo, da bi imela kot predsednica možnost delati tisto, kar na tem svetu najraje počne: pomagati vsakemu otroku v tej državi, da uresniči tisto, kar je sposoben narediti. Hillary pošljite čestitko in povejte ji, kaj želite njej in njeni državi," je sklenil Clinton.

Rojstni dan bo Hilary danes sicer preživela s svojo družino v kraju Chappaqua na severu države New York. Predsedniška kandidatka, ki ji javnomnenjske ankete zelo dobro kažejo, je pred nedavnim izjavila, da je zelo srečna, da se ni ločila od svojega moža, kljub nekaterim "izzivom", ki sta jih doživeal v zakonu.