Pevca bodo pokopali jutri ob 13.30 v njegovem domačem kraju Kruševo, oblasti pa so razglasile tudi tridnevno žalovanje, in sicer od 17. do 19. oktobra.

Prometna nesreča je pretresla celotno Makedonijo, kjer je bil Toše Proeski ena najbolj priljubljenih osebnosti sploh. Otroci in odrasli jokajo, ter prižigajo sveče v spomin na preminulega 26-letnega glasbenika.

Voznik najverjetneje zaspal

Kot so poročali hrvaški mediji, je voznik VW touarega Georgijevski, ki je peljal v smeri Zagreba, iz neznanih razlogov udaril v prikolico tovornjaka z italijansko registracijo, ki je bila pred njim, ter se je potem zabil v zaščitno ograjo in končal v kanalu ob avtocesti. Obstaja sum, da je voznik peljal prehitro in da je zaspal.


Zdravniki v Novi Gradiški so povedali, da je 26-letni Proeski umrl na kraju dogodka. Dodali so, da bo voznik zaradi hudih poškodb zadržan na zdravljenju v bolnišnici, medtem ko je Petrovićeva "v sorazmerno dobrem zdravstvenem stanju".



Toše je bil zelo priljubljen tudi pri nas


Proeski, doma iz Kruševa, je bil eden izmed najbolj priljubljenih pevcev z območja nekdanje Jugoslavije. Makedonskega pop zvezdnika s klasično glasbeno izobrazbo Tošeta Proeskega je po živih in televizijskih nastopih ter ploščah spoznala tudi slovenska glasbena publika.

Poglejte si še video za pesem Skrajni Čas, kjer je Proeski zapel skupaj z Anjo Rupel.