Interpol je izdal opozorilo za vse mednarodne mejne prehode, da Neila zaustavijo, vendar Kambodža še nima dovolj dokazov, da bi za osumljenca izdala nalog za aretacijo. Osumljeni z vzdevkom Vico naj bi prejšnji teden iz Koreje, kjer je poučeval angleščino, odpotoval na Tajsko.

Preiskovalci si že tri leta prizadevajo, da bi mu prišli na sled, potem ko je nemška policija na internetu odkrila dvesto fotografij, na katerih Neil zlorablja dvanajst mladih fantov iz Vietnama in Kambodže v starosti od šest let do najstniških let. Njegov obraz je bil digitalno popačen, toda izvedencem je uspelo popačenje odstraniti. Fotografijo moškega so objavili na Interpolovi spletni strani pred tednom dni in od takrat dobili okoli 350 namigov, kdo je in kje se giblje. Še vedno zbirajo informacije za obtožnico, če bodo moškega aretirali.

Včeraj je policija objavila fotografijo osumljenca, ki so ga posnele varnostne kamere na bangkoškem letališču, kamor je prispel iz Seula. Videti je dosti starejši in bolj plešast. Interpol in tajska policija sta se že povezala. Za zdaj ni jasno, ali je moški, ki je pripotoval na Tajsko, res Neil, zato primer podrobno preučujejo.