Na obrazu niti praske

To, da so 7. oktobra ob 3.30 pred stavbo na Slovenski cestin neznanci pretepli 20-letnika iz okolice Vrhnike, nam je potrdila tudi Martina Gramec, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave. V pogovoru z žrtvinim očetom D. Č. smo izvedeli, da je bil sin ob 18.30 klinično mrtev, zdravniki pa so opozorili, da je zanj malo upanja, saj so poškodbe možganov zelo hude. Oče je pričal, da je bil Gorazd za bolniški postelji videti, kot da je le zaspal. Na obrazu ni imel niti praske, le majhna podplutba na licu je izdajala njegovo tragedijo, je opisal.

Njegov sin je bil tistega večera v družbi osmih deklet in prijatelja, skupina se je na praznovanje rojstnega dne odpravila v Ljubljano. V zgodnjih jutranjih urah so hoteli domov, a proti Vrhniki takrat ni bilo avtobusa. Do naslednjega so imeli še čas, zato so se odpravili v Global. Tam pa se je zapletlo, saj jih varnostnik ni spustil v lokal.

Napad od zadaj

Gorazdov oče s katerim smo govorili ravno po tistem, ko so v torek z družino prišli iz bolnišnice (žrtev je tam ležala v komi) je dejal, da naj bi varnostnik po njegovih informacijah od znotraj poklical nekoga, naj družbo, ki se je od vhoda že oddaljila, zasleduje. Ta jih je dohitel več sto metrov stran od omenjenega nočnega lokala in Gorazda napadel od zadaj. Slednji je padel in se poskušal pobrati, a ga je spet pokosil nov udarec. Kakor hitro se je Gorazd, ki je bil visok meter osemdeset in je treniral košarko, poskušal pobrati se je spet opotekel pod novimi udarci.

To naj bi se ponovilo večkrat zapored. Oče sumi, da so se nanj spravili tako daleč od Globala, ker niso hoteli, da bi jih posnela kamera ob vhodu. Po njegovih besedah so poleg varnostnika, ki ima službeno uniformo le za okras, bili še trije ali štirje, ki so tam samo zato, da se pretepajo. Gorazd po naravi ni bil pretepač, je zatrdil oče in dodal, da je sta z 18-letnim bratom vedno poprijela za kakršno koli delo okrog kmetije.

Gorazd ni prva žrtev iz Globala

Po neuradnih informacijah naj bi del pretepa opazilo tudi neko dekle, ki je izpostavilo, da je videlo nekega starejšega moškega s sivimi lasmi, v jakni z napisom »VIP«, ko je udaril mladeniča, ta pa je z glavo zadel ob pločnik.

Spomnimo, da so pred letom dni v Klinični center iz Globala pripeljali 26-letnega Ljubljančana s podplutbami in nekajcentimetrsko rano na obrazu.