Ker je sumil, da ima oče intimno razmerje z njegovo zunajzakonsko partnerko Nežiko Lojen, ga je v domači hiši z nožem večkrat zabodel. Obtožen je tudi, da je poskusil umoriti Lojenovo in da je lažje telesno poškodoval hčerko. Nad Lojenovo se je namreč spravil s kladivom in nožem, vendar mu je na srečo uspela pobegniti.

"Ničesar se ne spomnim, ničesar ne razumem," je včeraj pred senatom dejal obtoženi Frece, ki ima z Lojenovo tri otroke in je od umora naprej v priporu. Potem je iz žepa potegnil pismo, ki ga je sestavil za rešetkami, in ga počasi prebiral: "Sem hud živčni bolnik. Že od otroštva imam epileptične napade, zato sem tudi invalidsko upokojen. Ker imam slabe živce, si želim samo miru. Tukaj, v zaporu, ga nimam. Tukaj se mi bo totalno zmešalo. Rad bi šel v naravo, ki jo najbolj cenim. Uredil si bom stanovanje in v njem mirno živel.

Imam tudi astmo in zelo srbeče izpuščaje. Sicer sem zelo prijazen in nikomur nevaren. Nikomur nisem nič žalega storil. Z vsemi sem bil dober in prijazen," je zatrjeval Frece, vendar je njegova zunajzakonska partnerka Nežika Lojen povedala drugačno zgodbo. Dejala je, da je bil pogosto nasilen in da mu je zato bil izrečen varnostni ukrep prepovedi približevanja.

"Ko je moril, je bil povsem pri zdravi pameti. Dobro je vedel, kaj dela. Če bi takrat res imel epileptični napad, bi padel skupaj, mi pa bi ga z lahkoto obvladali", je povedala ženska. Na vprašanje okrožnega državnega tožilca Ivana Žaberla, ali je bil res ljubosumen na očeta, je odvrnila: "Ja, ker so ga ljudje hujskali, čeprav jaz z njegovim očetom nisem bila intimna. Kako bi le lahko bila, ko pa so trije otroci nenehno ob meni. Bil je ljubosumen brez potrebe".