O. J. Simpsonu očitajo oboroženi vlom, napad in zaroto, za kar mu grozi do 30 let ječe. Policije je poleg Simpsona aretirala še enega človeka, nekaj pa jih še iščejo.

Simpson sam je izjavil, da se je samo poskusil dokopati do stvari, ki so mu jih ukradli, in zanikal uporabo strelnega orožja. V hotelski kazino naj bi se mirno odpravil zato, da bi „vzel nazaj“ ukradene spominke, med njimi certifikat „Hall of Fame“ in fotografijo, na kateri teče z J. Edgarjem Hooverjem. Izjavil je tudi, da se zaradi „obtožb zoper njega, ki se vlečejo iz preteklosti“, pri kraji spominkov ni obrnil na policijo, saj mu slednja „noče pomagati“. Kadarkoli v zadnjih letih jo je poklical, se je iz “tega razvila nova zgodba o O.J.“. Državni tožilec David Roger je na tiskovni konferenci povedal, da so obtožbe zoper Simpsona zelo resne in da ostaja v priporu brez možnosti plačila varščine.

O. J. Simpson je zaslovel, ko je bil oproščen umora svoje bivše žene in njenega partnerja, kljub nasprotnim materialnim dokazom. V civilnim postopku so ga kasneje spoznali za odgovornega za obe smrti. Sorodnikom žrtev bi moral plačati 33 milijonov dolarjev, vendar jih ni, saj je vmes obubožal. Kasneje je napisal knjigo „If I Did It,“ v kateri je opisal umora in katere izid je založnik Rupert Murdoch tik pred zdajci odpovedal.