V zadnjih dnevih so uporabniki z YouTube presneli okoli tisoč glasbenikovih videov, je potrdilo britanski podjetje Web Sheriff, ki ga najel Prince. Zvezdnik se je zapičil tudi v internetne trgovine, ki kršijo njegove avtorske pravice, ko prodajajo neavtorizirane izdelke z njegovim imenom, ter v nepooblaščeno razširjanje njegove glasbe na straneh, kakršna je Pirate Bay.

Prince je v dvorani O2 v Londonu letos poleti odigral 21 koncertov. Obiskovalcem je bilo prepovedano fotografirati ali snemati videe z mobilnimi telefoni, kljub temu pa se je veliko posnetkov pojavilo na strani YouTube. Zvezdnik je sporočil svojo željo, da se ljudje spominjajo njegovih koncertov, kot so bili, ne pa kot zamegljenih mobilnih posnetkov.

Prince je znan zaščiti svojih avtorskih pravic, saj se je zaradi spora z založniško hišo Warner Brothers v devetdesetih letih odrekel svojemu imenu in ga nadomestil s simbolom, na javnih nastopih pa je imel na licu napisano suženj. Ko je izpolnil svojo pogodbo z založnikom, je albume izdajal zgolj na internetu ali v posebnem sodelovanju z drugimi glasbenimi hišami.