Piratska mreža naj bi bila odgovorna za več kot milijardo evrov škode, ki so jo zaradi preprodaje piratskih izdelkov utrpeli založniki programske opreme, agenti ameriške zvezne policije pa so pojasnili, da so aretacije sad večletnega dela.

Združba je preprodajala trinajst najbolj priljubljenih izdelkov podjetja Microsoft, med drugim tudi nove Windows Vista, Windows XP in Windows Server, poleg njih pa še Office 2003 in Office 2007. Programi so bili na voljo v več jezikih, med drugim tudi v hrvaščini.

Oblasti so si pomagale s preverjanjem avtentičnosti operacijskega sistema Windows

Majhen program, ki znotraj operacijskega sistema Windows skrbi za preverjanje avtentičnosti programske opreme, je pri aretacijah odigral ključno vlogo, so pojasnili kriminalisti, saj so s pomočjo tega programa dobili podatke o več kot tisočih piratiziranih kopijah operacijskega sistema Windows.

S pomočjo programske opreme so tako ponaredke izsledili v sedemindvajsetih svetovnihi državah, po mnenju Microsofta pa se bo zaradi te akcije količina spiratizirane programske opreme "drastično zmanjšala".