Valonte Pergerjevi očita, da je celjskemu odvetniku Dušanu Korošcu za opravljene storitve plačala nenormalno visoke račune v skupni višini okoli 83.000 evrov.

Na okrožnem tožilstvu v Mariboru so nam potrdili, da so avgusta lani prejeli prijavo proti Pergerjevi in jo konec septembra poslali v preveritev policijski upravi Maribor. "Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so zadevo zaključili s kazensko ovadbo zoper znano osebo (Matejo Perger, op. p.), ovadba pa je bila podana na okrožno državno tožilstvo v Mariboru," nam je pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Franc Virtič. Na tožilstvu so nam pojasnili, da so od policije kazensko ovadbo prejeli 12. julija.

Valonte v kazenski ovadbi piše, da je Pergarjeva Korošču odobrila plačilo storitev kljub temu, da je vedela, da s tem Palomi dela veliko premoženjsko škodo. "Poleg nenormalno visokih zneskov na računih nam že bežen vpogled v evidenco obračuna za izdajo računov pokaže, da so konference in sestanki nenormalno dolgi. Konferenca 22. julija lani na Sladkem vrhu, ki naj bi se začela že ob 7. uri (kar je za predsednico uprave Pergerjevo povsem neobičajen čas začetka dela) in trajala do 16. ure, se sploh ni odvijala," v kazenski ovadbi trdi Valonte. Dodaja, da tudi iz evidenčne knjige obiskov, ki jo vodijo varnostniki v Palomi, ni razvidno, da bi 22. junija 2006 Korošec ali kdo drug iz njegove pisarne sploh bil prisoten v Palomi, kar spet kaže na neupravičeno podlago za obračun storitev. Po Valontejem mnenju na sum kaznivega dejanja kaže tudi dejstvo, da navedena pogodba o pravnem svetovanju ni zavedena v register pogodb, ki jo v skladu s standardi vodijo v Palomi. Zaradi lažje predstave o zneskih in specifikacijah opravljenih storitev ter potrditve suma je Valonte kazenski ovadbi priložil fotokopijo računa odvetnika Slavka Štepca iz Ljubljane, ki je opravljal vsebinsko podobno delo ob ustanavljanju družbe Paloma Horgen. Štepec naj bi Palomi zaračunaval le okoli 1500 evrov na mesec.

Po besedah Pergerjeve je iz dokumentov o sodelovanju s Koroščem, plačilu računov in opravljenih storitvah razvidno, da so bila dela opravljena in plačana skladno s pogodbo. "Glede konference 22. julija 2006 je bilo ugotovljeno, da je prišlo do napake pri navedbi datuma v obračunu opravljenih storitev. Zahtevnost opravljenega dela je bila visoka, saj je šlo za pogajanja in za sporazum o razdružitvi med Palomo Horgen in Papirfabrik Horgen. O vsem pa je bil seznanjen tudi nadzorni svet," na očitke odgovarja Pergerjeva. V odvetniški pisarni Korošec komentarja v zvezi s kazensko ovadbo nismo mogli dobiti, ker so do 13. avgusta zaradi sodnih počitnic odstotni.