"Še vedno se ne strinjamo s tem, da bi ženske po 25 letih delovne dobe imele nižji dodatek za delovno dobo." Ob tem je dodal, da več kot 70 odstotkov SVIZ predstavljajo ženske. Sicer pa je zadovoljen, da se plače v kolektivni pogodbi nekaterim skupinam, zlasti na področju kulture, zdravstva, socialnega varstva in državne uprave, s to pogodbo popravljajo.

Odgovoril je tudi na nekatere nedavne očitke ministra za javno upravo Gregorja Viranta. Po Štrukljevih besedah je Virant poudarjal, da je čas za solidarnost. "Če minister začne javno govoriti o solidarnosti med sindikati, potem gre za demagogijo, ki želi na nek način poglabljati konflikte med sindikati". Zato Štrukelj Viranta prosi, da komentira tisto, kar je v njegovi pristojnosti, ne pa da ocenjuje, kaj je oz. ni solidarnost posameznega sindikata. Po Štrukljevih trditvah je Virant tudi trdil, da se je SVIZ strinjal s plačnimi sistemi. "Če bi se mi strinjali s temi plačnimi razmerji in uvrstitvami, bi verjetno parafirali kolektivno pogodbo."

Bojan Hribar iz VIR pa je pojasnil, da sindikat ne bo parafiral te kolektivne pogodbe zato, ker vladna stran v zadnji fazi pogajanj ni bila pripravljena sprejeti nekaterih kompromisnih predlogov. "Zahtevali smo le to, da se tudi v prihodnje priznajo tisti dodatki, ki niso bili upoštevani v priredbi v nov plačni sistem. Tudi tistim, ki so doslej prejemali te dodatke, se bodo plače sedaj iz tega naslova znižale.

Hribar je tudi dejal, da so si sindikati prizadevali za ustreznejšo ureditev položaja tehnično-administrativnega in računovodstvenega kadra. "S to ne-parafo izkazujemo nestrinjanje, ker smo postavljeni v slabši položaj." Obenem je dejal, da v prihodnje pričakujejo dosego kompromisa.

Tomaž Sajovic iz NSDLU pa je opozoril, da je položaj univerze v tem trenutku problematiziran. Menil je, da si država skuša podrediti univerzo ter dodal, da je za NSDLU pomembno, da univerza ustvarja kritično znanje, prav to pa se po njegovem mnenju zadnje časa izgublja. "Slovenski zaposlitveni trg je postal neprijazen do diplomantov," je še pojasnil.