Dražbena hiša WabiSabiLabi pričakuje, da bo z nagrajevanjem iskalcev lukenj v programski opremi preprečila, da bi se vsebin na osebnem računalniku posameznika polastili nepridipravi. V digitalnem »podzemlju« se je razširil trg s temi podatki, na katerem prodaja omenjenih odkritij dosega visoko vrednost.

V začetku leta 2006 je protivirusno podjetje Kaspersky Labs razkrilo, da ruski hekerji prodajajo podatke o ranljivosti Windows WMF za 4000 ameriških dolarjev. Informacije so zločinci ponudili že več tednov preden je Microsovt ukrepal in napako odpravil. WabiSabiLabi si prizadeva, da se takšne stvari ne bi dogajale, zato je ustanovil zakonito tržišče, ker bi raziskovalci lahko po pravični ceni prodajali podatke o pomanjkljivostih posameznih programskih oprem, je pojasnil direktor spletne dražbene hiše Herman Zampariolo.

Prav tako pričakuje, da bodo tako k prijavi napake spodbudili tudi tiste, ki so o njej doslej molčali. »Zelo malo je tistih, ki so pripravljenih pomanjkljivosti programa sporočiti 'pravim' ljudem, saj se bojijo, da bi bili izkoriščeni,« je pristavil Zampariolo. Dražbena hiša prijavljeno napako preveri in jo nato na spletu proda najvišjemu ponudniku. Prve programske šibke točke so prodali med 500 in 2000 evri. S podobnim nagrajevanjem se ukvarjajo tudi druga podjetja, denimo iDefense in Tipping Point.