Brat pokojnega Miran Kajtna je danes povedal, da bodo zato počakali še na uradne izsledke kriminalistične preiskave, ki še poteka, potem pa bodo šli do konca, kar pomeni, da bodo izkoristili vsa pravna sredstva, ki jih imajo na voljo, in bodo zadoščenje iskali na sodišču.

Kot je pojasnil Miran Kajtna, želijo resnico in odgovornost odgovornih v celjski bolnišnici. Izjave dežurne ekipe v noči, ko je njegov brat umrl, pa je označil za neresnične. "Celjska bolnišnica je potrebovala tri tedne, da bi nam v ponedeljek povedala tisto, kar smo mi vedeli že prvi dan. Odgovorni v bolnišnici iščejo le fine besede, nič jasnega nam niso povedali razen tega, da je krivda na njihovi strani. To je sprenevedanje," je še dejal.

Strokovna direktorica bolnišnice Frančiška Škrabl Močnik pa je na ponedeljkovi novinarski konferenci poudarila, da pokojnega Kajtno, ki je umrl zaradi nenadne srčne kapi, dežurna zdravnica niti videla ni. Povedala je tudi, da dežurna zdravnica ni vedela, da je Kajtna isto noč prišel do ambulante internistične prve pomoči, vendar pokojni ni vstopil v ambulanto, saj ga je sestra, s katero je bil v stiku, napotila po napotnico v sosednji zdravstveni dom. Po njeni oceni se je tukaj zgodilo odstopanje od utečene poti.

Po mnenju strokovne direktorice takšno ravnanje negovalnega osebja ni bilo pravilno in zaradi spleta administrativnih okoliščin je Kajtna pravzaprav umrl. Dejala je tudi, da je zdravnik edina relevantna oseba, ki lahko oceni, kdo je urgenten primer in kdo ne.