Naloga je tvegana, saj se morda ta šestkolesna raziskovalna naprava, ki jo poganja sončna energija, iz njega ne bo mogla vrniti. Znanstveniki so pripravljeni tudi na to, namreč, prepričani so, da je vpogled v geološko zgodovino rdečega planeta pomembnejši, morebitni podatki, ki bi jih Opportunity zbral v kraterju, pa zelo vredni. Inženirji so se odločili, da ga na to misijo pošljejo, dokler je še v solidnem stanju.

»Krater Victoria je okno v preteklost - v starodavno okolje Marsa,« je povedal Nasin pomožni administrator Alan Stern, ki je potezo tudi odobril, in opozoril, da ima krater veliko neznank. »Analizirali smo vstopno točko, vendar ne moremo biti gotovi glede terena in spusta, dokler ne pridemo na mesto samo. Ne moremo niti zagotoviti, da se bo Opportunity vrnil iz globine, vendar menimo, da je za to veliko možnosti,« je pojasnil.

Krater Victoria je povzročil udar meteorja, odprtina pa je približno 800 metrov široka in okoli 70 metrov globoka, kar je najgloblja luknja, ki jo je raziskovalno vozilo kdajkoli proučevalo.