Volišča za drugi krog parlamentarnih volitev v Franciji so se odprla ob osmih zjutraj, zaprla pa se bodo ob osmih zvečer.

V prvem krogu volitev, v katerem je bila udeležba rekordno nizka – volilo je le 60,5 odstotkov volilnih upravičencev, je Unija za ljudsko gibanje dobila 42 odstotkov, socialisti pa 28 odstotkov glasov. Danes bo 44 milijonov francoskih volilcev izbiralo med 933 kandidati. Nicolas Sarkozy računa, da bo njegova stranka v obeh krogih osvojila okrog 440 sedežev v 577-članski narodni skupščini. 107 so si jih priborili že v prvem krogu volitev, medtem, ko so si socialisti v prvem krogu zagotovili le en sedež. Visoka volilna udeležba lahko sicer socialistom prinese precej več glasov, vendar analitiki menijo, da jim več kot 170 poslanskih mest ne bo uspelo osvojiti.

Prvi krog volitev je poleg najnižje volilne udeležbe zaznamovalo tudi izjemno nizko število glasov, ki so jih volilci namenili komunistom in Demokratičnemu gibanju predsedniškega kandidata Francoisa Bayrouja. Prvi so dobili 4,3 odstotke glasov, drugi pa 7,6 odstotkov glasov.