Mestna občina in Olimpijski komite sta namreč solastnika športnega objekta in zemljišča, na katerem stadion stoji, predstavnika tretjega lastnika, podjetja SCT, pa ni bilo, ker se je minuli teden odločil, da svoj del zemljišča proda poslovnežu Jožetu Pečečniku, ki je pripravljen v prenovo vložiti več kot deset milijonov evrov.

Vsi trije partnerji bodo ustanovili podjetje Bežigrajski športni park, d. o. o., deleži, ki jih bodo imeli v njem, pa so razdeljeni takole: 59 odstotkov podjetje GSA, 13 odstotkov OKS in 28 odstotkov mestna občina. Pečečnik je povedal, da bodo najprej sami pripravili projektni osnutek, nato pa se povezali s tujim projektantom, ki je že delal za mednarodno nogometno zvezo FIFA: "Do 15. septembra naj bi bilo to narejeno in takrat bomo vložili dokumentacijo za gradbeno dovoljenje. Računamo, da bomo dobili papirje pred novim letom, nato pa si bomo vzeli tri mesece časa za ra razpis in izbiro izvajalcev. Konec marca oziroma v začetku aprila naj bi začeli z deli, ki bodo po predvidevanjih trajala 18 mesecev, seveda, če ne bo zapletov."

Z zapleti je mislil na Zavod za spomeniško varstvo, o katerem vsaj Janez Kocijančič nima preveč dobrega mnenja - vsaj kar zadeva stadion: "Stadion že 15 let propada. Če pomeni zaščita Plečnikovega stadiona le, da se prepreči kakršno koli dejavnost, potem je to seveda napaka. Objekti morajo biti v funkciji oziroma, preprosto povedano, stadion je treba obnoviti in pri tem upoštevati zaščito Plečnikove dediščine, s tem da mora biti ta smotrna ter opredeljena, in na tem stadionu se mora igrati nogomet."

Na vprašanje, ali bo to kakor koli vplivalo na gradnjo novega stadiona v Stožicah ali jo celo ogrozilo, je bil župan jasen: "Ne. Stadion v Stožicah je druga zgodba, to je objekt za reprezentanco in bo zgrajen tako, kot sem že nekajkrat povedal."