Podpredsednik komisije DZ Dušan Kumer (SD) podrobnosti obiska ni želel razkriti. Povedal je le, da zadeve, ki se v zadnjih dneh pojavljajo v javnosti, "niso tako grozne, kot jih interpretirajo tisti, ki jih preiskujejo".

Petek: Sova ne more ustanavljati podjetij

Obiska na Sove se je udeležil tudi član parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Miro Petek (SDS). Poslanec ni mogel povedati, kakšen je namen ustanovitve omenjenega podjetja in njegova dejavnost, je pa dejal, da je po njegovih informacijah "Sova pomagala ustanoviti to podjetje". Ali je podjetje delovalo ilegalno, Petek ni mogel odgovoriti, a "nikjer v zakonu ne piše, da bi lahko Sova kot vladna agencija ustanavljala podjetja".

Moge: Razkritje informacij bi škodilo Sovi in državi

"Ne vem, da bi Sova ustanovila takšno podjetje kot obveščevalno organizacijo," je povedal Rudolf Moge (LDS), ki je bil prav tako v omenjeni skupini poslancev. Ni nujno, da so podjetje ustanovili posamezniki znotraj Sove, je še dodal, "lahko so čisto tretji, ki za to niti ne vedo, da se določena sredstva plasira za to, da se pride do določenih informacij". S strani predstavnikov Sove so po besedah poslancev prejeli odgovore, vendar pa bi imelo lahko njihovo razkritje v javnosti po besedah Mogeta "širše posledice za državo kot tudi operativo Sove".