Odločitev britanskega tožilstva, da proti njemu vloži obtožnico, pa je označil kot politično. "Nisem ubil Litvinenka. Nič nimam z njegovo smrtjo, do tako imenovanih dokazov, ki so jih zbrali britanski sodni uradniki, pa lahko izrazim le utemeljeno nezaupanje." Kot je poudaril, nima, niti ni nikoli imel nobenega razloga, da bi ubil Litvinenka.

Namiguje Lugovoj na ruske tajkune v Veliki Britaniji?

Obenem je napovedal, da bo podal izjavo, ki bo "senzacionalna" za britansko javno mnenje in ki bo "temeljito spremenila percepcijo dogodkov, ki so se v Veliki Britaniji v zadnjih letih zgodili okoli določenih posameznikov ruskega porekla". Drugih podrobnosti ni razkril.

VB zahteva Lugovoja, Rusija njegovo izročitev zavrnila

"Danes sem odločil, da so dokazi, ki nam jih je dostavila policija, zadostni za vložitev obtožnice zaradi namerne zastrupitve proti Andreju Logovoju," je dejal tožilec Ken Macdonald. Velika Britanija je že zahtevala Lugovojevo izročitev, vendar je Rusija to že zavrnila.

Odnosi med Rusijo in Veliko Britanijo so hladni

Po smrti Litvinenka sta tako policija v Londonu kot v Moskvi uvedli vzporedno preiskavo, vendar doslej niso še nikogar aretirali. Afera je ohladila odnose med Veliko Britanijo in Rusijo. Rusko tožilstvo je že v naprej sporočilo, da ne bo izročilo nobenih osumljencev Veliki Britaniji, če bo vložena obtožnica proti kakemu ruskemu državljanu.