Razlog za njeno precej previsoko težo je v dejstvu, da na dan zaužije 10.000 kalorij – za primerjavo, povprečna odrasla oseba potrebuje od 1200 do 1500 kalorij dnevno. Njena mama, ki bedi nad dekličino prehrano, se zagovarja, da Jessici „daje, kar ima rada“ in da „ni nič narobe s tem, da punčka rada je“. Zdravniki se s tem ne strinjajo in napovedujejo, da deklica ne bo dočakala osmega rojstnega dneva, če se bo še naprej tako prehranjevala.

Katstrofalne posledice nezdrave prehrane

Za nezdravo Jessicino prehrano je torej kriva njena mama Carolyn, ki jo vsak dan „napita“ s petimi litri Coca Cole, 15 hamburgerji z ocvrtim krompirčkom in nekaj kilogrami čokolade. Za zajtrk deklica dobi čips, mama pa ji v grlo zliva gazirano pijačo, saj so dekličine gibalne sposobnosti močno omejene. Iz video posnetkov, ki krožijo po spletu, je videti tudi, da tudi kose hrane vedno težje sama drži v roki.

Zaradi prevelike teže Jessica ne more hoditi, zato se plazi po tleh, saj njene noge ne zdržijo prevelike teže, poleg tega ima tudi deformirane kosti. Na kavč mora splezati, kar ji vzame precej truda. Rada tudi pleše sede na kavču, a le nekaj minut – potem je preutrujena. Takšne so katastrofalne posledice dejstva, da deklica v enem dnevu poje toliko produktov hitre prehrane, kot drugi otroci v šestih mesecih.

Počasno ubijanje vse od rojstva

Zdravniki so Carolyn Gaude že opozorili, da Jessica ne bo dočakala osmega rojstnega dneva, če jo bo še naprej nezdravo prehranjevala, a ker ta očitno še vedno živi v paralelnem svetu, v katerem „punčka rada je“, so jo nekateri že preimenovali v pošast. Carolyn namreč razglaga dalje, da je Jessica kot dojenček veliko jokala in da jo je pomirjala s hrano. „A Jessica je hotela vedno več,“ pravi mama, ki se niti ne zaveda, da deklico dobesedno počasi ubija. Ker se ne razume na medicino in ker ji hčerka pomeni največ, jo še naprej zalaga z neprimerno hrano.