Gradnja križišča z Ljubljansko cesto se nemoteno nadaljuje, poleti bodo začeli graditi še obvoznico skozi Suho. "Če se bo pri poteku trase skozi vas še kaj zapletlo, bomo morali graditi na drugih odsekih obvoznice," je povedal Jernej Prevc, direktor škofjeloške občinske uprave.

Pisali smo že, da krajani Suhe nasprotujejo gradnji krožišča sredi vasi, prevelikemu številu semaforjev na Ljubljanski cesti in predlagajo gradnjo viadukta nad vasjo. Na ministrstvu za promet so še enkrat preverili dvome krajanov, minister Janez Božič pa je krajanom poslal pismo, v katerem jih prepričuje, da ima pobuda krajanov premalo argumentov, zaradi katerih bi bilo začeto gradnjo smiselno prekiniti.

Opozarja, da je sprememba načrtov teoretično sicer možna, vendar bi morali opustiti gradnjo kolesarske in pešpoti, viadukt bi pomenil večji poseg v prostor, za 150.000 evrov dražjo cesto in, kar je najbolj pomembno, zaradi spremembe načrtov bi se gradnja ustavila, že pripravljen denar v proračunu bi se porabil za druge namene, lahko pa bi se zgodilo tudi, da predlagane spremembe s strani civilne iniciative ne bi bile sprejemljive za druge uporabnike in bi se gradnja spet zapletla. Prav tako je še enkrat opozoril, da je s stališča prometne stroke gradnja krožišča v vasi najbolj primerna.

Prva faza gradnje obvoznice do predora proti Puštalu naj bi bila končana do oktobra 2008, predor in cesto do Zminca v Poljanski dolini pa naj bi dokončali do leta 2010. Naložba je vredna 36 milijonov evrov, ministrstvo bo prispevalo slabih 30 milijonov, drugo občina.

Kljub mnenju ministrstva pa je predstavnik krajanov Suhe Janez Radelj že pisal protestno pismo županu Škofje Loke Igorju Drakslerju, v katerem ga ob ponovnem opozarjanju na "napake" načrta poziva, naj le "sestopi z višin in pride med krajane Suhe".