Enako se je zgodilo tudi ob zaključku petkovega prazničnega dneva, le da policisti iz romskega naselja niso odšli le z dolgimi nosovi, temveč tudi z ranami in razbitimi avtomobili.

Vse se je začelo, ko je na krški operativno-komunikacijski center uro pred polnočjo poklicalo več občanov in dežurnega policista obvestilo, da je iz Kerinovega grma slišati precej močno streljanje. V romsko vas so odhitele tri policijske patrulje iz Krškega in Brežic, vendar jih tamkajšnji Romi, ki so si s streljanjem v zrak dajali duška ob praznovanju krsta otroka, niso sprejeli niti malo prijazno. Še več: ko so policisti na zaslišanje hoteli odpeljati dva najbolj vročekrvna prebivalca, ki sta poleg tega kazala še očitne znake vinjenosti, se je nanje vsulo drevje in kamenje, kot pravi hrvaški rek, le da v tem primeru dobesedno. Koliko kamnov in steklenic je skupina neprijaznih vaščanov zmetala na policiste in njihova vozila, je nemogoče oceniti. Dejstvo je, da se je po koncu spopada v bazo z lažjimi poškodbami vrnilo (s sabo so peljali tudi enega vročekrvneža) pet policistov, od katerih so enega odpeljali na šivanje rane na glavi. Precej pa so bili zdelani tudi njihovi modro-beli službeni avtomobili.

Kraj dogodka si je v soboto dopoldne ogledala posebna komisija krške policijske uprave, potem pa so šest vaščanov za nekaj ur pridržali, štiri od njih pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo tudi kazensko ovadili. Za omenjeno dejanje je zagrožena kazen do treh let zapora.