Čeprav je za obema asoma težko obdobje - za Pegana bo EP sploh prva tekma sezone, Petkovšek pa se je po skoraj natanko letu dni tekmovalnega premora uspešno preizkusil šele na minulem svetovnem pokalu v Mariboru - se lahko oba ne glede na težave prebijeta tudi do kolajn. A najprej bo treba do finala.

Pegana danes tako čaka šele prvi nastop to sezono, saj je tri tekme svetovnega pokala (Pariz, Cottbus, Maribor) zaradi počasnega okrevanja po poškodbi in še počasnejšega nabiranja tekmovalne kondicije izpustil. Vaja na uradnem treningu mu je kar dobro uspela, zato optimistično pričakuje nastop. "Lahko rečem, da sicer nisem tako dobro pripravljen kot ponavadi, zato bom zadovoljen že, če bom vajo naredil brez večje napake," je povedal 32-letni telovadec Trnovega.

Petkovšku, ki se s težavami ubada tudi pred letošnjim prvenstvom stare celine, na katerem bo branil naslov in po St. Peterburgu 1998, Bremnu 2000, Patrasu 2002, Ljubljani 2004, Debrecenu 2005 in Volosu 2006 lovil še sedmi zaporedni finale, pa se je nastop na uradnem treningu povsem ponesrečil. A kljub temu 30-letni telovadec Narodnega doma, ki je v četrtek budno spremljal kvalifikacijske predstave slovenskih telovadk, nastop pričakuje z veseljem in zvrhano mero optimizma.

Ob dobri izvedbi sestave na konju z ročaji pa bi se svojemu prvemu finalu na velikih tekmovanjih lahko približal tudi Sašo Bertoncelj. Ob omenjeni trojici bodo v današnjih kvalifikacijah nastopili še Alen Dimic, Rok Klavora in Žiga Šilc.