V petek, 6. julija, bodo nastopili irski melo-punkerji Humanzi, nizozemski tehno-rockerji zZz in grški poetični darkerji Film. "Konec je samozadovoljne slovenske rockerske avtarkije - prerojeni evro-rock postaja del slovenske festivalske pokrajine,2 je zapisal Vidmar.

Organizatorji napovedujejo, da bo prvi letošnji festivalski dan v celoti posvečen mladim, neuveljavljenim skupinam iz Slovenije in tujine, ki se želijo predstaviti na velikem odru. Predizborni festivali že potekajo po Sloveniji, Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in Madžarskem.

Petkov program bo minil v znamenju novejšega evropskega rocka, ki ga sicer predstavljajo angleške zasedbe Franz Ferdinand in Arctic Monkeys, nemški Rammstein, francoski Daft Punk, španski Ojos de Bruijo, italijanski Afterhours in drugi. Vidmar je v sporočilu za javnost zapisal, da je med pomembnejšimi za promocijo evro-rocka nizozemski festival Eurosonic, na katerem vsako leto nastopi okoli 200 mladih, nadobudnih evropskih skupin.

Med potrjenimi nastopajočimi letošnje 11. izdaje največjega slovenskega rockerskega festivala so Buldožer, Hladno pivo, Bajaga, Pomaranča, Ave, Edo Maajka, Zoran Predin, Leaf-Fat, Avtomobili, John Lawton (Uriah Heep)& Mary Rose ter MI 2.

Organizatorji so tudi opozorili, da so vstopnice do konca aprila na voljo po 40 odstotkov nižji ceni.