Režiser se je odločil za žensko različico Smrti, kot je na Slovenskem v navadi. V vlogo Smrtka se je vživela mlada Barbara Žafran, Andrej Nahtigal bo nadel masko Starca.

Fatalna komedija izhaja iz realistične situacije, a ni realistična, je na današnji predstavitvi nove premiere v Mali drami razložil režiser Moedernorfer. Igrica o starcu, ki želi na vsak način pretentati Smrt, ima komedijske, tragikomične, tudi groteskne elemente. Ni pa lahka, ker je v njej obilo različnih stanj in prehodov. Postavili smo jo brez posebnih gledaliških pomagal, je pojasnil režiser.

Tekst sem nekajkrat popravljal, je pojasnil Petan, ki se je s tematiko smrti začel ukvarjati v sedmem desetletju svojega življenja. Na prestavitvi je predvsem obudil svoje spomine, ko je tudi sam vodil Malo dramo in v njej precej režiral, zlasti sredi 60-ih let. Spomnil se je tudi svojih režij predstav, v katerih je imela smrt neredko pomembno vlogo.

O pričujočem Petanovem besedilu na temo smrti in umiranja, ki ga je za potrebe uprizoritve dramaturško razčlenil Jan Jona Javoršek, je ravnatelj in umetniški vodja SNG Drame Ljubljana Janez Pipan dejal, da nosi vse odlike avtorjevih prejšnjih najbolj izrazitih dram, vnaša pa tudi precej novega. Petan, predvsem avtor komornih iger, je po Pipanovih besedah izoblikoval svojsko avtorsko govorico. Najbrž bi bilo potrebno znova igrati tudi njegove druge drame, je menil.

Scenograf predstave je Jože Logar, kostume je zasnovala Alenka Bartl, glasbeno opremo je izbral režiser, gib pa je z interpretoma naštudirala Tanja Pavlič.