Zaposleni v Egiptovskem muzeju, v katerem hranijo mumijo Ramzesa II. (1279-1213 p.n.št.), je povedal, da krajšega pramena las ne bodo ponovno pritrdili na mumijino glavo, ampak ga bodo v muzeju razstavili ločeno. Kot je dejal, je bila še sreča, da ga je francoski poštar naprodaj ponudil preko interneta in dodal: "Če ga ne bi prodajal preko interneta, morda nikoli ne bi izvedeli zanj."

Primer je povzročil precejšnje vznemirjenje novembra lani, ko ga je 50-letni Francoz poskušal prodati za 2.000 evrov. Egiptovske oblasti so se obrnile na Pariz in Diebolta so aretirali. Diebolt je lase in še nekaj manjših fragmentov faraonovega mrtvaškega prta dobil od svojega očeta, ki je v 70-ih letih delal v laboratoriju v Grenoblu, kjer so leta 1976 analizirali mumijo. Koščki so z nje odpadli med obsevanji, ki naj bi jo zaščitili pred glivicami. Diebolt se je egiptovski vladi pozneje opravičil.

Egiptovski minister za kulturo Farouk Hosny je dejal, da so lasje, ki jih je egiptovski predstavnik iz Francije prinesel prejšnji teden, le eden od številnih primerov kraje tamkajšnjih antikvitet, ki pa velikokrat sploh ne pridejo v javnost.