Ustanovitev nadzornega sveta je namreč potekala v nasprotju z zakonom o igrah na srečo. Medtem ko je novogoriški župan Mirko Brulc s sodbo zadovoljen, v Hitu zadeve ne komentirajo, Jurca pa o zadevi še ni bil uradno obveščen.

Lokalna skupnost bo imenovala svojega člana

"Sodba je pravnomočna in izvršljiva. Niko Jurca ni več član nadzornega sveta. Skladno s to sodbo imamo predstavniki lokalnih skupnosti pravico imenovati svojega predstavnika v nadzorni svet družbe (v danem primeru mene osebno) z dnem 17. marca 2007," je odločitev koprskega višjega sodišča, ki je tako spremenilo lansko septembrsko sodbo novogoriškega okrožnega sodišča, komentiral Brulc.

Brulc: Ne bomo zahtevali izredne skupščine

Poudaril je, da ne bodo zahtevali izrednega sklica skupščine Hit, ampak pričakujejo, da bodo vse potrebne formalnosti izpeljali v soglasju z nadzornim svetom in upravo družbe Hit po predpisanem postopku. Po Brulčevih besedah je sicer sodba potrdila trditve lokalnih skupnosti, ki so tretjinski lastnik Hita, da se po zakonu o igrah na srečo predstavnike delničarjev v nadzornem svetu imenuje in ne voli.