Na vprašanje, kaj se je spremenilo od zadnjega srečanja, je George Bush odvrnil: »Pred letom dni je bil moj rating kakih 30 odstotkov, ravno sem umaknil svojo kandidaturo za vrhovno sodišče in moj podpredsednik je nekoga ustrelil.« »To so bili dobri stari časi,« je še navrgel.

Njegove šaljive pripombe so nasmejale navzoče v hotelu Hilton v Washingtonu, med njimi tista, zakaj na tradicionalni večerji ni podpredsednika Cheneya. »Za njim je nekaj težkih tednov. Če sem odkrit, so bila njegova čustva nekoliko prizadeta. Povedal mi je, da gre na počitnice v Afganistan, kjer ga imajo ljudje radi.« Kot je znano, je Cheneyev obisk v Afganistanu zaznamoval bombni napad v bližini kraja, kjer se je sestal s tamkajšnjimi vladnimi predstavniki.

V zvezi z zadnjo afero z osmimi državnimi tožilci, ki so jih odslovili, ker naj ne bi bili lojalni Bushu, pa je predsednik priznal, da so zadevo »zašuštrali«, kar je pokazalo tudi javno mnenje. George Bush je opazil, da med udeleženci srečanja ni senatorja Baracka Obame, resnega kandidata za naslednjega predsednika. »Tu zanj ni dovolj novinarjev,« je pripomnil.