Četa Matjaža Keka je z borbenostjo prišla do zaslužene točke, igra na razmočenem igrišču, saj je vseskozi močno deževalo, pa bo šla hitro v pozabo.

Najboljši del slovenske vrste je bila prav obrambna linija, v katero je bilo pred tekmo največ pomislekov. "Bili smo na težkih preizkušnjah, a v obrambi zelo kompaktni in zasluženo osvojili točko v trdi bitki na težkem igrišču. Še težja nas čaka v sredo v Celju proti najboljšim napadalcem v Evropi," je povedal Dnevnikov igralcev tekme Matej Mavrič. Slovenci so z racionalno igro zaprli vse dohode do svojega gola, saj si gostitelji priigrali le nekaj polpriložnosti. Še najbližje golu so bili v 34. minuti, ko je Duro iz prostega strela skušal omesti pajčevino iz gola, a je bil Handanovič na preži. "To je bilo edino moje pravo delo na tekmi, a nisem imel težav, ker sem vseskozi videl žogo, da sem lahko reagiral. Tekmo smo igrali v skladu z italijansko filozofijo, točka v gosteh, tri doma. Za vratarja je najpomembneje, da ne prejme gola, soigralci so z garanjem prišli do točke," je povedal vratar Samir Handanovič, ki je bil na preizkušnjah v finišu tekme, ko so si Albanci priigrali tri kote, po katerih je bilo veliko panike v slovenskem kazenskem prostoru.

Pred golom "orlov" je bilo najbolj vroče v podaljšku prvega polčasa, ko je bil Cesar najvišji po Korenovem predložku iz prostega strela, a je žoga, ki so ji vsi Slovenci na štadionu že videli v mreži, zletela mimo vratnice. "Prehitro sem stekel, zato sem se moral stegniti nazaj in žogo slabo zadel," je dogodek opisal Boštjan Cesar. Edini slovenski strel v okvir albanskega gola je z glavo prispeval Rakovič v začetku drugega dela, Lavrič pa je enkrat ustrelil mimo gola. "Borbena tekma, remi pa je realen, ker smo bili v igri enakovredni. V drugem delu bi morali igrati malo več nogometa, predvsem po tleh in skušali bolje izkoristiti prekinitve," je menil vodja slovenskega napada Klemen Lavrič, ki je bil osamljeni bojevnik, ker zvezna vrsta nikakor ni uspela spraviti žoge do njega.

Prav ustvarjalnost v zvezni vrsti je bila najšibkejša točka Slovenije, ki nima igralca z idejo in predrznostjo, zato je vse več zagovornikov, da je treba "desetico" enostavno uvoziti iz Brazilije. Vsi slovenski igralci so bili zadovoljni s točko, a se zavedajo napak. Z remijem so prekinili serijo porazov na gostovanjih v Bolgariji in Belorusiji (na dveh tekmah so prejeli sedem golov), vendar Slovenija nima realnih možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo.