Na tekmi se mu je med najboljšimi letalci na svetu pridružil še Jernej Damjan, ki je poletel na tretje mesto, Kranjec pa je bil na koncu četrti. Zmagal je Adam Malysz, drugi pa je bil Švicar Simon Ammann. Malysz je prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj je bil doslej vodilni Anders Jacobsen šesti in sedaj za Batmanom iz Wisle zaostaja za 47 točk.

"Brez besed sem! Našel sem sproščenost, saj sem vedel, da znam skočiti, a vam na tekmi tega nisem znal dokazati, saj mi je to uspevalo le na treningih. Sedaj si želim le ostati sproščen," se je Jajcu, kot kličejo Jerneja Damjana, nasmešek razlezel do ušes, podobno prešerne volje pa je bil tudi Robert Kranjec: "Vesel sem, ker so mi trenerji dovolili skočiti na nekoliko drugačen način, saj sem tako lahko popravil napake. Nad četrtim mestom se ne morem pritoževati, saj sem pred dnevi dejal, da bo vse, kar bo bolje od 13. mesta, zelo dobro". Zadovoljstva ni skrival niti Adam Malysz: "Navdušen sem! Še posebno me veseli, da sem se dobro pobral po razočaranju v Oslu. V prvem poskusu me je bilo nekoliko strah, nato pa sem našel avtomatizem."

Sicer so bili skakalci od težko pričakovanega svetovnega rekorda precej oddaljeni. "Če bo padel rekord, bo danes," je v četrtek, ko je se je na nebu smejalo sonce, med vožnjo iz Kranjske Gore v Planico modroval šofer kombija, ki pod velikanko vozi novinarje, in svojo trditev utemeljil, da v naslednjih dneh vreme za najdaljše dosežke ne bo primerno. Za sedaj se je z napovedjo izkazal, saj se svetovnemu rekordu, ki ga je z 239 metri pred dvema letoma postavil Bjoern Einar Romoeren, ni približal še nihče.

Čeprav je zmagovalno formo izgubil že pred precej časa, prav Romoeren med navijači uživa status polboga, s svojo pojavo in petimi prstani na roki pa spominja na rock zvezdo. Oboževalci še vedno upajo, da bo premagal novo magično mejo 240 metrov, čeprav se to ne zdi najbolj verjeten scenarij. "Ne pričakujte, da bom postavil rekord, saj sem zanič," je bil samokritičen Bjoeren Eniar Romoeren, a je že v naslednjem stavku razkril svoj nepredvidljivi značaj. "Vendar se pustite presenetiti," je kljub skrhani formi dodal zmagovalec šestih tekem za svetovni pokal, ki bo prvega aprila praznoval 26. rojstni dan, in se pošalil na svoj račun: "Morda sem prav zato, ker sem bil rojen na dan norcev, malo nor in si upam spuščati po skakalnicah."