Danes ob 20.10 v Tivoliju čaka krimovke bolj ali manj misija nemogoče, na kateri pa bosta glavna trenerja, Robert Beguš in Anja Andresen, zaradi kazni evropske zveze (EHF) le med gledalci.

"Ni fino, ampak tudi ne brezupno. Naredili bomo vse, da poskrbimo za čudež," upa direktor Jernej Virant in se spominja lanskega marca, ko je Krim prav tako v četrtfinalu najprej v Rusiji visoko izgubil proti Ladi Toljati (29:36), nato pa doma slavil s 25:18 in se uvrstil v polfinale. Nova uradna igralna podlaga, ki jo od četrtfinala dalje zahteva EHF, bo položena tudi v Tivoliju, kajti evropska zveza ne dovoli črt, ki nimajo zveze z rokometom (košarka, odbojka..). A podlage med tekmo ne bosta mogla okusiti Beguš in Andersenova, ki so ju veljaki z Dunaja kaznovali s prepovedjo vodenja po ene evropske tekme. "Anja je nekorektna, ves čas stoji v igralnem polju in provocira. Ko je bil izid 13:12 in je Slagelse dosegel zadetek, ga je zapisnikarska miza napačno pripisala Krimu. Anja je znorela, začela udarjati po mizi in zahtevala prekinitev našega napada. Ker je nato prišla na našo polovico, sem jo odrinil, potem pa mi je to vrnila," pojasnjuje Robert Beguš. "Nato sem jo še enkrat odrinil in malce 'vžgal', a žensk ne moreš pretepati. Toda če bi bil na drugi strani moški, bi bilo drugače." Danes ga bo v vlogi glavnega trenerja zamenjal pomočnik Uroš Bregar, ki ne bo mogel računati na Katjo Kurent-Tatarovac, saj so ji v torek opravili artroskopijo kolena. Danke bo vodil Peter Bruun Joergensen, ki se ukvarja tudi z novinarstvom, saj piše članke za Slagelsejeve spletne strani. "Zaostanek je visok, a ne neulovljiv. V rokometu, še posebno v ženskem, so mnogi nadoknadili že višje razlike," se tolaži Beguš.

Podobno razmišlja tudi Tanja Oder: "Če ne bi igralke verjele v uspeh, bi bilo najbolje, da povratne tekme sploh ne bi igrale." Velenjčanka je prepričana, da Bojana Popović ne more ponoviti sanjske predstave (13 zadetkov): "Žal je prav proti nam prikazala najboljšo igro v tej sezoni, a tudi ona ima padce v igri. Zavedamo se, da lahko ujamemo svoj zadnji vlak in da popravnega izpita ni. Že od prve sekunde moramo biti kot tigrice, v slogu črne in zlate barve naših dresov."