V intervjuju za ameriško televizijsko hišo CBS je dejal, da bi morala glasbena založba Sony BMG za njegovo delo plačati petkrat več, kot so plačali Springsteenu. Vsota, ki jo je dobil Springsteen, je znašala 100 milijonov ameriških dolarjev.

"Prodam več albumov kot Bruce Springsteen. Če je on dobil 100 milijonov, bi moral jaz dobiti 500 milijonov. V zadnjih petih letih sem prodal več kot 100 milijonov albumov," je situacijo razložil Cowell.

Cowell, bivši glasbeni producent, je začel kot sodnik v angleški verziji glasbene oddaje Pop Idol leta 2001, kasneje pa so v Združenih državah uvedli ameriško različico American Idol.

"Vsak zmagovalec tekmovanja glasbenih talentov American Idol podpiše glasbeno pogodbo z založbo Sony BMG.Ko sem podpisal pogodbo s Sonyjem, sem tako postal največji izvajalec na svetu," je razložil Cowell.

Springsteen, ki je na glasbeni sceni uspešno že 40 let, je najbolj poznan po albumih Born in the USA in Born to Run. V tem času naj bi prodal več kot na desetine milijonov albumov.