Gre za napravo za hlajenje smučine, teptalni stroj, snežni top, hišo za ogrevanje na vrhu letalnice, hiške za tekmovalce ob vznožju, komunikacijski tunel pod doskočiščem in opremo v Kavki - torej za dele planiške letalnice, ki so nujni za pripravo tekem in ki jih je zaradi dolgov ŠD Planica zarubila davčna uprava.

"Premoženje smo kupili po polovični ceni okoli 240.000 evrov in s tem res rešili tekmo. Tudi športno društvo se strinja, da bomo naredili vse, da tekma bo. Zdaj smo odvisni le še od narave, za zdaj priprave potekajo normalno," je povedal Primož Finžgar.

Precej slabše volje je predsednik ŠD Planica Bogomir Košir, ki pesimistično napoveduje konec društva. "Izgubili smo vse premoženje, ostala pa nam je še polovica dolgov. Društvo brez imetja, a z velikimi dolgovi žal ne more preživeti," je prepričan Bogomir Košir.

V ŠD Planica delujejo štirje trenerji, po dva za skoke in teke, njihovega truda jim enostavno ne morejo plačati. Od 240 članov društva je več kot 70 športnikov, od tega največ mladih, zelo obetavnih skakalcev in tekačev.

"Usoda Športnega društva Planica je stvar postopkov finančne sanacije. Društvo je za Planico seveda pomembno, poudaril pa bi, da člani društva, ki so vključeni v pripravo skakalnic, tega ne počnejo zaradi društva, pač pa zaradi Planice," je še dejal generalni sekretar Organizacijskega komiteja Planica Primož Finžgar.

Primož Finžgar: "Člani društva, ki so vključeni v pripravo skakalnic, tega ne počnejo zaradi društva, pač pa zaradi Planice."