Davčna uprava je zaradi 400.000 evrov dolga podaljšala rubež premičnin v lasti športnega društva, kamor spadajo tudi hiške za tekmovalce, ogrevalna hišica na vrhu letalnice, teptalni stroj, stopnice, oder, tribuna in predvsem naprava za hlajenje naletne smučine. "Prav zadnjo te dni uporabljajo ob pripravi letalnice. Postavljajo tudi velik šotor na zemljišču, ki ga ima v najemu društvo, kar smo organizacijskemu komiteju izrecno prepovedali," je jezen predsednik ŠD Planica Bogomir Košir, ki je opozoril tudi naj dejstvo, da je snega na letalnici premalo, temperature pa so previsoke za zasneževanje. "Naši ljudje sicer delajo v okviru tekmovalnega odbora, a to le zato, ker si srčno želimo, da bi tekme bile. Lani smo imeli pogodbo s smučarsko zvezo ter dogovor z davčno upravo za uporabo zarubljenih stvari, letos tega ni, vsi pa se delajo, kot da je vse v redu. Pa ni!" je prepričan Bogomir Košir.

Generalni sekretar organizacijskega komiteja Primož Finžgar je zatrdil, da tekme bodo. "Davkarija zaradi 'špecanja' športnega društva stalno kontrolira dogajanje v Planici in ni ugotovila kršitev," je zatrdil Primož Finžgar, a ni želel izrecno odgovoriti na vprašanje, ali res uporabljajo napravo za hlajenje zaletne smučine. Sneg vozijo na letalnico s parkirišč in naj bi ga bilo dovolj. Tekmo lahko tako ogrozijo le neuspela pogajanja z davčno upravo za vsaj začasno uporabo zarubljenega premoženja.

"Poskusili smo vse za dogovor z Planičarji, a žal neuspešno. Če davkarija ne bo dovolila uporabe zarubljenih stvari, tekem ne bo, to je jasno. Prepričan pa sem, da si država tega ne bo dovolila. Dogovarjanja potekajo in odločitev mora biti znana v nekaj dneh," je povedal Jaro Kalan, direktor Smučarske zveze Slovenije. Končna odločitev o tem, ali tekme čez 14 dni v Planico bodo ali ne, mora biti torej znana v prvih dneh prihodnjega tedna.