Gre sicer za radioaktivne odpadke iz bolnišnic in elektrarn, prebivalci Barnwella pa želijo odlagališče ohraniti dlje kot do leta 2008, ko bi ga morali zapreti. Po mnenju lokalnih prebivalcev je odlagališče odpadkov nujno za preživetje mesta in okrožja, ki se sooča z visoko brezposelnostjo.

V mestu Barnwell in okolici živi okoli 23.000 ljudi, odlagališče odpadkov pa je doslej zagotavljalo dobro plačane službe in prispevalo v proračun za policijo, reševalce in šole. Odlagališče zagotavlja kar 10 odstotkov celotnega proračuna v okrožju.

Država Južna Karolina je leta 2000 sprejela zakon, po katerem bi morali odlagališče zapreti do leta 2008, vendar si prebivalci okrog odpadkov želijo, da se tam odlagajo še naprej najmanj do leta 2023. Težav z zdravjem naj za zdaj ne bi bilo. Leta 1999 so v bližini odlagališča poleg cerkve namerili malce povišane doze radioaktivnega tritija, vendar pod mejo dovoljenega. Ne glede na to se je sprožila kampanja za zaprtje, s katero pa lokalni prebivalci niso imeli veliko opraviti.